AANSTEKELIJK CHRISTEN

Hoe kun jij als christen jouw vrienden en bekenden op een natuurlijke manier bereiken met het Evangelie? Dat is het hoofdonderwerp van de cursus ‘Aanstekelijk Christen’. Veel mensen zijn blij met hun geloof in Christus, maar weten niet hoe daarover te vertellen. Soms laten wij soms ongewild kansen liggen om met anderen over het Evangelie in gesprek te raken, terwijl daar van hun kant best belangstelling voor kan bestaan. De cursus wil christenen daarom toerusten om een aanstekelijk getuige van Jezus Christus te zijn in hun eigen omgeving. Zodat er bruggen worden geslagen tussen de kerk en de hedendaagse maatschappij, opdat veel mensen God persoonlijk leren kennen.

Aanstekelijk Christen is een praktische en interactieve cursus, die inmiddels al in vele honderden kerken in ons land is aangeboden. Het bestaat niet alleen uit theorie, maar de deelnemers gaan ook zelf, door middel van opdrachten en groepsgesprekken, aan de slag. De cursus zal in negen avonden worden aangeboden; op de tweede en vierde woensdag van de maand van 19.30-21.00 uur. De docenten zijn Arjan Treuren en Erik van Duyl.

Arjan Treuren
Arjan Treuren
erik van duyl
Erik van Duyl

Daar de raad graag wil dat we met velen zullen deelnemen, wordt het leesboek u per deelnemer/echtpaar gratis aangeboden*. U betaalt slechts € 10,- p.p. voor de werkmap*.

De cursus zal ook via de livestream aangeboden worden, maar vanwege het interactieve karakter is het wel een vereiste dat u zich dan minimaal per tweetal opgeeft en dus samen de livestream gaat volgen en gezamenlijk de opdrachten uitvoert. Tevens zullen we streven naar de toevoeging een chatfunctie.

U kunt zich opgeven bij onze voorganger Erik van Duyl: voorganger@bgdr.nl

* Deze kortingen gelden alleen voor leden, vrienden en vaste gasten…

Inhoud van de cursus

Avond 1  14 oktober

 
 
 

Arjan Treuren

Tijdens de eerste avond wordt de vraag behandeld waarom je eigenlijk een aanstekelijk christen zou willen zijn.

Avond 2  28 oktober

Erik van Duyl

Op de tweede avond ontdek je welke stijl van evangeliseren van nature bij jou past. 

Avond 3  11 november

Arjan Treuren

Op de derde avond staan we stil bij de belevingswereld van de diverse generaties en welke invloed dit heeft op hoe men reageert op het Evangelie.

Avond 4  25 november

Erik van Duyl

Op deze avond spreken we over de plek van voorbede en het bouwen aan relaties.

Avond 5  09 december

Arjan Treuren

Op deze avond kijken we naar Gods verhaal en tevens leer je waarom het belangrijk is om jouw eigen verhaal te vertellen aan de ander.

Avond 6  13 januari

Arjan Treuren

Tijdens deze avond leren we hoe ons kunnen laten leiden door de heilige Geest.

Avond 7  27 januari

Erik van Duyl

Op deze avond gaan we in op de lastige afwerende reacties die mensen zoal hebben.

Avond 8  10 februari

Arjan Treuren

Op de achtste avond leren we hoe we iemand over de drempel van geloof begeleiden.

Avond 9  24 februari

Erik van Duyl

Op de slotavond vallen de puzzelstukjes op hun plaats.  

You cannot copy content of this page
Scroll naar top